Cupcakes med nougat och citron

Muffins med en nougatfylld grop är perfekt för alla godisälskare.

Ca 30 min.
12 cupcakes

Ingredienser

  • 100 gram smör, rumstempererat
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 55 gram nougat (ca)

Glacyr

  • 100 gram philadelphiaost
  • 50 gram smör, rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • En halv citron, finrivet skal
  • Gul karamellfärg, några droppar

Till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla pappersformar. Fyll dem med smet tills det återstår ca 1 cm av kanten. Skär nougaten i 12 bitar och tryck ner dem ca 0,5 cm i varje muffinsform.
  4. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Ta ut plåten och låt muffinsen vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler.
  6. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker, citronskal och hushållsfärg. Vispa till en jämn glasyr med elvisp.
  7. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel och blommor av kristyr.

Recept: Elisabeth Johansson

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (7 votes cast)
Cupcakes med nougat och citron, 6.9 out of 10 based on 7 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *