Fransk nougat

En lättlagad, god klassisk fransk nougat.

100 Bitar

Ingredienser

5 dl Socker
1 Krm salt
1 1/2 dl Ljus sirap
1 1/4 dl Vatten
2 Äggvitor
1/2 dl Mandel
1/2 dl Coctailbär

Tillagning

  1. Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull.
  2. Sätt i en hushållstermometer. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 150°. Skålla, skala och hacka mandeln och hacka körsbären medan sockerlagen kokar.
  3. Vispa vitorna till skum. Häll sockerlagen i en fin stråler ner i äggviteskummet under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills massan blir fast.
  4. Blanda i mandel och körsbär. Bred ut massan på bakplåtspapper eller smort smörgåspapper i en form, ca 20×30 cm till 100 bitar, med oljade händer eller en liten spade. Det går även bra att forma till en eller två rullar.
  5. Ställ kallt och skär sedan i bitar. Förvara i burk med lock.

Tips: Den franska nougaten kan doppas i smält blockchoklad.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/10 (10 votes cast)
Fransk nougat, 4.8 out of 10 based on 10 ratings

En kommentar till “Fransk nougat

  1. …..jaaaaaaaa….det här låter bra – kollade pa skoj vad jag skulle finna om jag sökte på ”recept nougat” – och bara på svenska.
    …som liten älskade jag Fransk Nougat…det var det bästa av allt…
    Det enda jag tvekar om e ”cocktailbär”…det vill jag inte ha…!

    …men jag tror jag måste spara det här receptet och testa nån lördagseftermiddag…
    …bor i Los Angeles nu och amerikanskt godis e inte på långa vägar så fint som svenskt…det bara e så…så tack och lov så låter IKEA oss svenskar köpa lite av varje då vi vill…och det e jag ändlöst tacksam för…
    gunnar
    LA, CA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *