Mjuk Nougat

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 200 g ljus choklad
  • Små pappersformar

Tillagning

  1. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i 225° i ca 8 minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga av det mesta av skalet.
  2. Kör nötterna och florsockret i matberedaren i ca 15 minuter eller tills massan är mjuk och oljig.
  3. Smält chokladen och rör ner i massan, blanda väl. Forma till små kulor eller häll massan direkt i pappersformarna. Förvara nougaten kallt.

Källa: Receptbankenskokbok.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (35 votes cast)
Mjuk Nougat, 5.8 out of 10 based on 35 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *